AED Dinkelborgh nu altijd beschikbaar!

Dinkelborgh Wonen heeft in samenwerking met het bedrijf SixCase.com haar defibrilator, ook wel AED genoemd, aan de buitengevel geplaatst op een, bij calamiteiten, toegankelijke plek. De SixCase wordt na het bellen van het alarmnummer 112 door AED Alert op afstand ontgrendeld. Daarmee hangt de AED in een toegankelijke, maar tegen inbraak beveiligde SixCase.
De SixCase is uitgerust met een intelligente SMS module, welke gelijk na opening een SMS verstuurd naar hulpverleners en/of omwonenden. Hierdoor is er een hoge mate van sociale controle waardoor onrechtmatig gebruik direct wordt opgemerkt.
De woningcorporatie heeft al enkele jaren een AED in haar bezit, maar de toegang beperkte zich tot de openingstijden van het pand. Weliswaar werd het apparaat wel eens uitgeleend aan de kerk. SixCase.com ontwikkelde de, op dit terrein zeer vernieuwende SixCase, die op afstand aan te sturen is door AED alert. In geval van nood moet dus eerst 112 gebeld worden, waarna zij naar de dichtstbijzijnde AED zullen verwijzen en in geval van de betreffende SixCase, deze ook zullen ontgrendelen.
Dinkelborgh en SixCase.com zijn blij met de samenwerking, die leidde tot deze veilige voorziening. Wat hen beterft volgen er meer van deze dergelijke buitenkasten op de markt.

Artikel uit Dinkelland Visie van 08-07-2009.

*** Dinkelborgh Wonen heeft de Dorpsraad Denekamp in het verleden al op de hoogte gebracht dat haar AED aan de gemeenschap beschikbaar gesteld zou worden. ***

Terug naar het archief Terug naar AED hoofdpagina