Dinkelland Schoon?

doar doo’w an mèt.! dat doo’w gewoon!

Een particulier initiatief van Hendrik H.J. Haverkort, Denekamp. Het wordt van harte ondersteund door het College van B & W, de gemeenteraad en alle Dorps- Kern- en Stadsraden van Dinkelland. Er is geen financiële ondersteuning mogelijk, omdat hiervoor geen voorziening is getroffen op de huidige begroting. Uit elke Dorps- Kern- of Stadsraad is/wordt een afgevaardigde benoemd in de te vormen stuurgroep. Namen volgen zo spoedig mogelijk.

DOELSTELLING VAN DE ACTIE

Eigen afval mag nooit zwerfafval worden in Dinkelland. Het moet in 2 jaar bekeken zijn. Alle Dinkellanders bewust maken, dat een schoon dorp alleen maar voordelen heeft. Dinkelland hoeft alleen maar wakker geschud te worden. Hoe wordt Dinkelland schoon?

1. Hulp van de Media: Kranten, radio en televisie.
2. Activiteiten van de inwoners: samen bedenken
Door een wekelijkse actie in Dinkelland Visie de aandacht vasthouden.
3. ‘Uitvergroten’ van resultaten op een website
Geeft stimulansen en zorgt voor het nodige enthousiasme.
4. Activiteiten van kinderen van alle basisscholen
Werkstuk maken door de groepen 7 en 8 over zwerfafval. Dinkelland in wijken opdelen. Kinderen ruimen 1x per 2 weken afval op.

DINKELLAND PRÖTTEL-VREIJ

Op zaterdag 3 november 2012 vond in een aantal kernen van de gemeente Dinkelland een grote schoonmaakactie plaats. De actie was een lokaal initiatief dat aansloot bij de landelijke actie “Nederland Schoon”. “Dinkelland Pröttel Vriej” werd voor de eerste keer georganiseerd. Wethouder Alfons Steggink en initiatiefnemer Hendrik Haverkort zijn gematigd tevreden over de actie en het resultaat dat de actie opleverde.
Het startsein voor de schoonmaakactie werd zaterdagmorgen om 08.45 uur gegeven toen wethouder Steggink samen met Hendrik Haverkort het actiebord onthulde. Meteen daarna gingen in Rossum en Denekamp groepjes kinderen en volwassenen op pad om afval in te zamelen. Er zijn zo’n 20 zakken afval verzameld en door de gemeente opgehaald. Wethouder Steggink over de actie: “Het was de eerste keer dat we een actie als deze hebben georganiseerd en ik ben gematigd tevreden over het verloop. We hadden natuurlijk graag een grotere deelname gezien, maar ik vind het een mooie start die perspectief biedt voor een vervolg. In veel kernen was al eerder via scholen of andere instellingen een opruimactie georganiseerd. Mooie initiatieven die we niet in de wielen willen rijden, maar een betere afstemming met elkaar een volgende keer moet lukken. We willen dan zo’n actie als deze op een vrijdagmiddag organiseren, want op zaterdagmorgen hebben veel kinderen toch vaak andere bezigheden. Het was mooi om te zien hoe we met elkaar toch heel wat zwerfafval hebben opgeruimd.”

 

Publicaties 2013
Week 5 Week 6 Week 7 Week 8 Week 9
Week 10 Week 11 Week 12 Week 14  

 

Publicaties 2012
Week 7 Week 11 Week 14 Week 17 Week 20
Week 21 Week 22 Week 23 Week 25 Week 26
Week 28 Week 29 Week 31 Week 32 Week 33
Week 35 Week 36 Week 37 Week 38 Week 39
Week 40 Week 41 Week 42 Week 43 Week 45
Week 48 Week 49 Week 51    

 

Reacties
Reacties zijn binnen gekomen bij de initiatiefnemer

 

Opstellen en gedichten van scholieren
Gedicht 1 door: Jane Perik Kingschool, Denekamp
Gedicht 2 door: Nel Baalhuis Kingschool, Denekamp
Gedicht 3 door: Nina Bonnes Kingschool, Denekamp
Gedicht 4 door: Susan Klein Hofmeyer Kingschool, Denekamp
Gedicht 5 door: Yuna van de Brom Kingschool, Denekamp
Gedicht 6 door: Jill Perik Kingschool, Denekamp

Terug naar projecten hoofdpagina